CAMPINGDUSCH

WaterBag Super Sun
Solar Shower

Det enkla sättet att få en dusch där det inte finns rinnande vatten.

Lätt att ha med sig och enkel att använda. Rekommenderas till sommarstugor och husvagnar.
Tillverkad i hållbar plast.

Ca pris: 119 kr

Läs mer här
Pocketdusch 10L

fickdusch-pocket_shower-230x230Minsta portabla duschen på marknaden?.

Inte större än en knytnäve men ändå funktionell. Rymmer 10 Liter.

Bäst på exempelvis fjällvandringen.

Ca pris: 290 kr

Läs mer här
Dusch med fotpump 22 L
helio shower 22 literPumpa upp tryck med fotpumpen och ha sedan rinnande vatten från slangen i 7-10 minuter. Med lång slang som kan fästas på vägg eller hållas i vid duschning. Perfekt vid camping.  22 L

Ca pris: 1795 kr

Läs mer här
Dusch med fotpump 11 L

helio campingdusch 11 literAnvänd fotpumpen för att snabbt skapa tryck i behållaren som rymmer 11 liter. Sedan skapas ett  stadigt vattenflöde i 7-10 minuter. Smidig lösning i sommarstugan, på campingen osv.

Ca pris: 1395 kr

Läs mer här

Det som framförallt karakteriserar en campingdusch är att det ska vara enkelt att duscha. Detta även om man är på ett ställe som inte har varmvatten, eller rinnande vatten alls. Namnet – Campingdusch blir något missvisande eftersom många har med sig duschen när de är och vandrar eller har den i sommarstugan. Vilken modell som passar dig bäst beror lite på var den ska användas och hur länge du vill duscha.

WaterBag

Friluftsdusch ”WaterBag” är en av de enklare modellerna av dessa duschar. Den består av en svart gummipåse med en tillhörande slang och kran. På de flesta modellerna går det att föra in ett medföljande rör i handtaget för att påsen lätt ska kunna hängas upp utan gå sönder i handtaget. Att montera ihop denna campingdusch går på någon minut. Häng den i solen tre timmar innan du vill duscha och temperaturen kommer bli ganska behaglig. Denna rymmer 20 Liter.

Kan köpas här

Batteridriven dusch

En mycket enkel duschlösning på campingen, vandringen eller i sommarstugan. För ner sugdelen i en hink med ljummet vatten. Häng sedan upp munstycket på lagom höjd. Montering kan ske på gren, husvägg eller stolpe. Eller håll den helt enkelt bara i handen. Detta är en batteridriven dusch där batteriet räcker i ca en timme. Laddas sedan via USB via dator. Vattenflödet är 2,5 liter per minut vilket betyder att en hink på 10 liter räcker 4 minuter. För längre dusch, ha flera hinkar och flytta över sugdelen efterhand.

Pocket Dusch (Fickdusch)

Denna har stora likheter med ”WaterBag” men den stora skillnaden är storleken. För det första rymmer den 10 liter istället för 20 Liter. För det andra är den extremt portabel. Som det går att se på bilden tar Pocket Duschen inte mer plats än en knuten näve. En perfekt portabel dusch som passar att ha med sig på strapatserna där vikt och storlek har betydelse på det man packar ner. Hållbarheten är något sämre än campingduschen ”WaterBag”. Detta eftersom denna är tillverkad av vattentätt tyg medan Waterbag är av tjockare mjukt gummi.

Kan köpas här

Campingdusch med pump

Ett enklare och bekvämare sätt att duscha är att använda modellen som har pump. Den är inte lika lätt att ta med sig på vandringar eller längre strapatser utan passar betydligt bättre till husvagnen eller sommarstugan. Denna modell rymmer 11 liter och antingen fyller man duschbehållaren med lagom varmt vatten direkt eller så ställs den i solen några timmar för att få mer behaglig temperatur.

Med fotpumpen pumpas ett tryck upp i behållaren som gör att man sedan får en skön dusch trots att behållaren står på marken.

Frågorna du bör ställa dig är alltså – Var kommer jag duscha? Hur länge vill jag duscha? Finns det möjlighet att hänga upp säcken eller behöver jag ha pump?

Köp pumpduschen  här 11 Liter

Köp pumpduschen här –  22 Liter

utedusch-loga