SÅ FUNGERAR EN UTEDUSCH

Så fungerar en utedusch
Att snabbt kunna ta sig en svalkande dusch utomhus under sommarens varma dagar är en lyx man gärna unnar sig. Oavsett om det är efter ett löpningspass, innan man hoppar ner i poolen eller för att svalka sig medan man solar i trädgården är det alltid uppskattat. Att använda vattenslangen i trädgården är naturligtvis ett alternativ men att duscha i kallvatten är sällan skönt annat än för att snabbt chocka kroppen. Med moderna uteduschar har man möjligheten att kontrollera tempraturen och på så vis få en avslappnande dusch utomhus i rätt temparatur. Det finns många modeller men principen är oftast den samma oavsett modell.

Enkel teknik

Duschen kopplas till en vattenslang och en vattentank fylls på med vatten. Vattnet i tanken värms upp helt gratis av solen och efter en stund, beroende på tankens storlek, kan man avnjuta en behaglig dusch i solskenet. Eftersom vattnet i tanken kan bli väldigt varmt tas vatten både från tanken och direkt från vattenslangen. Vattnet från slangen och tanken blandas och beroende på önskemål kan tempraturen enkelt regleras för att passa behovet.

Utöver det faktum att det är enkelt och billigt så är det även ett miljövänligt sätt att värma upp vatten med solens kraft. Vem vill inte ha miljövänlig och billig lyx under sommarmånadernas hetta.