Golv till Utedusch

golvplatta till utedusch

Trägolv till Utedusch

Trädäck till utedusch, tillverkat av vattenbeständig träplastkomposit samt med en ram rostfritt stål. Golvet mäter 110 x 62 x 5 cm och är passar perfekt på uteplatsen, vid poolen eller i trädgården. Enkelt att rengöra med en fuktig trasa och har ett högt hygienskydd. Monteringstillbehör ingår.

Mer info / Beställ

Golv till utedusch

Golv till utedusch av brun träplastkomposit som är både stadigt, hållbart och givetvis vattenbeständigt. Golvet mäter 101 x 63 x 5,5 och har en halkfriyta och undersida. Kan även användas som dörrmatta eller som halkfri bas under poolstegen. Montering krävs innan användning.

Mer info / Beställ

Det finns inte något krav att ha ett golv till uteduschen. Men visst är det bekvämar att ställa sig på ett ”golv” än att behöva stå på gräset eller gruset och smutsa ner fötterna direkt efter att duschen är klar. Vi tittar på lite olika möjligheter.

Färdigt trädäck

De flesta tillverkare av uteduschar har även passande trädäck. Fördelen att välja dessa är att de är behandlade för minimalt antal stickor. De är även passande stora för i stort sett vilken utedusch man väljer. På bilden ovan är ett trädäck från Demerx där en utedusch av samma märke har skruvats fast i ena änden. Detta sker generellt med fransk träskruvar i fästet längst ner på duschen.

Så länge det finns fäste på duschen kan i princip vilket trädäck som helst köpas in. Något krav på kompatibilitet mellan dusch och trädäck finns generellt inte. Till trädäcket går det att även att koppla på en vattenuppsamlare. Passar om man inte vill att vattnet ska rinna väg till rabatter precis bredvid duschen.

Nackdelen är priset. Just detta kostar strax över 1000 kr. Den som är lite händig kan lätt bygga ett liknande däck och enbart betala ca 100 – 200 kr i material (om ens det).

På brygga

(Bild från Zarahs Blogg ”Min nya Gäststuga”)

Självklart kan utedusch monteras på en brygga på samma sätt som den monteras på ett trädäck. Det är framförallt skönt om man har tillgång till varmvatten i den vattenslang som kopplas in till uteduschen. När badvattnet inte är helt behagligt kan man alltid ta sig upp på bryggan och värma upp sig i en betydligt skönare dusch.

Bilden från Zarahs blogg visar även hur enkelt det är att skapa ett eget trädäck oavsett om det ska vara på land eller vid vattnet. Köp in impregnerat virke och lägg dem med ett litet mellanrum. Kan monteras på grövre impregnerat virke eller lekablock.

Tänk på avrinningen

Ställ uteduschen på ett ställe där en större mängd vatten kan rinna undan. Vattnet får helt enkelt inte bli stående vilket skapar goda möjligheter för insekter att frodas. Dessutom får man se över avrinningsmöjligheten och var därmed vattnet hamnar. Att planteringarna får 50 -60 liter extra vatten under en eftermiddag kanske inte är det mest optimala om målet är att växterna ska växa ordenglit.