Håll borta insekterna från duschen

Att stiga in i en utedusch för att svalka sig en varm sommardag är väldigt härligt, om det inte vore för alla insekter som också uppskattar det blöta och fuktiga klimatet som kommer av en dusch. Myggor, flugor och getingar som surrar runt huvudet förtar lätt känslan men det finns många smarta produkter som kan hålla krypen borta från duschen. Är det främst myggor och små insekter som är till besvär finns många portabla lösningar som skrämmer bort dessa men har man däremot problem med getingar behöver man något som är avsett just för dessa.

För myggor och knott

Små bitande insekter som myggor och knott är dom som trivs allra bäst i fuktiga områden, vilken man förmodligen märkt om man har en utedusch. För att bli kvitt dom finns både stora och små lösningar som lämpar sig för utomhusbruk. Stora myggfångare som drivs med gasol är ett bra alternativ för den som vill hålla insekter borta från större områden. Dessa kan täcka ytor på upp till 4000 kvm och kostar ett par tusenlappar men ger ett väldigt effektivt skydd.

Det finns även mindre varianter att hänga direkt utanför duschen, antigen på en trädgren eller något annat lämpligt ställe. Välj mellan en variant som drivs helt och hållet av batterier eller en som fylls på med behållare innehållandes butangas. Båda varianterna ger ifrån sig myggmedel och håller på så vis som små insekterna borta från ett mindre område.

Bli av med getingar

Har man problem med getingar där uteduschen är placerad är det klokt att göra något åt det, eftersom det kan kännas otäckt att ha dom omkring sig. Det finns många bra produkter att använda sig av för att antingen fånga eller skrämma bort getingar. Getingfälla.se är en sida som tipsar om flera olika smarta produkter man kan använda sig av för att hålla irriterande insikter borta från sin utedusch. Bland annat finns en fälla som fylls med sockerlag, saft, sirap eller något annat som getingarna dras till, för att sedan låta dom fastna i behållaren.

Ett annat alternativ om man vill hålla getingar borta från sin utedusch är att sätta upp en getingskrämma i närheten. Dessa är utformande som ett getingbo vilket gör att dom otäcka insekterna håller sig på behörigt avstånd.