PLACERA POOLEN RÄTT

Att installera en utedusch är enkelt och går snabbt. Men samtidigt kan det ge mersmak. Av den anledningen sneglar vi idag mot pooler. Pooler som många gånger kombineras just med en utedusch för att skapa en riktigt härlig sommarkänsla.

Så vad är viktigast att tänka på gällande placering? Följande råd finns i en artikel om att bygga pool från VillaLiv.

Att tänka långsiktigt och prioritera

Tänk efter flera gånger gällande var poolen ska placeras. Första tanken brukar vara att det bara finns en ”självklar” plats. Men så är det inte fallet när man väl börjar tänkta till lite mer kring detta. Att poolen ska ha många soltimmar är kanske vad som prioriteras högst.

En annan sak att ta med i tankarna är hur nära poolen ska var hemmet. Ju närmare desto enklare är det att ta sig ett snabbdopp. Men visst finns det även nackdelar gällande ljudnivå.

Tänk även på eventuell placering av träd, buskar m.m. Det kan vara snyggt och trevligt med halvskugga men räkna med att det tar betydligt längre tid att göra ren poolen om det regelbundet faller löv i och mot den. Inte minst inför att poolen ska stängas på hösten kan det innebära en hel del jobb.

Vårt tips: Lägg ut snöre och markera var pooolområdet är tänkt att vara. Se sedan hur solens strålar når fram till detta område under en solig dag. Kom ihåg att inte bara markera upp själva poolen utan även där man har tänkt sitta och sola i vilstolar m.m.

Soltimmarna är det viktigaste och något som är svårt att påverka. Är det träd i vägen för solen eller om de faller för mycket löv – ta bort dem. Se på vad du kan påverka omkring poolen. Solen kan du inte påverka.