SÄKER ELHANTERING

Det finns främst två orsaker till att man köper en utedusch. En del vill endast ha duschen som en avsvalkande möjlighet när sommarens starka solstrålar värmer. Uteduschen kanske står i sommarstugan för att användas som vanlig dusch och som svalkning.

 

Det andra alternativet är att man köper en sådan för att spola av sig inför och efter att man badat i sin utomhuspool. Både för att ta bort smuts innan man hoppar ner i vattnet men även för att hålla sig ren från klor efter att man badat klart. En utedusch kan man installera själv men utomhuspoolen bör man ta hjälp med angående elektriciteten. Det finns nämligen några punkter man bör tänka på:

<ol>

<li><strong>Anlita behörig elektriker</strong></li>

</ol>

Även om det ser enkelt ut att följa beskrivningarna så bör man tänka till en gång extra. Att ha el i närheten av vatten ökar risken betydligt och för att vara på den säkra sidan bör en behörig elektriker anlitas. Då detta är ett jobb som går relativt snabbt blir kostnaden bli minimal mot vad poolen kostade att köpa in.

<ol start=”2″>

<li><strong>Köp kvalité</strong></li>

</ol>

Att det skiljer i pris mellan de olika modellerna har flera orsaker. Det kan vara allt från storlek till funktioner. Men det handlar även om kvalité. Välj inte den billigaste modellen. Chansen är betydligt större att kvalitén håller sig om du tar kända stora märken.

<ol start=”3″>

<li><strong>Jordfelsbrytare</strong></li>

</ol>

En extremt billig livförsäkring som inte bara ska användas om man har pool. Den bryter strömmen om något fel skulle uppstå och gör att man inte får ström i sig.

<ol start=”4″>

<li><strong>Rengör</strong></li>

</ol>

Att rengöra poolen är kanske inte det viktigaste ur ett elperspektiv men genom att ha bra filter och rengöra samt byta vatten regelbundet håller man borta bakterier. Detta gäller främst när det är varmt ute.

 

Så med andra ord – Installera utedusch kan du göra själv, men fundera på säkerheten när det gäller poolen.