SÖK INSPIRATION TILL DUSCHHÖRNAN INOMHUS

Med en utedusch skapas nya möjligheter. Även om det bara är en enkel ”waterbag” som hängs upp i solen några timmar innan det är dags att duscha (för att skapa varmvatten). Det är mängder av sommarstugor som har denna lösning installerad. Andra har rinnande vatten och kan koppla in vattenslangen till en klassisk utedusch för att skapa en skön och svalkande möjlighet exempelvis nära poolen. Var duschen ska placeras i trädgården beror mycket på vad den ska användas till. I vissa situationer kan det vara bäst att bygga in uteduschen i ett ”duschbås” där man kan vara mer för sig själv. Ett plank, en glasvägg, en frostad plastvägg eller vad passar dig?

Det finns inte speciellt mycket inspiration att hitta på nätet gällande just placeringar av uteduschar. Däremot finns det mängder av leverantörer av inneduschar där stor inspiration kan hämtas. Idag tipsar vi därför om Duschverkstaden som Inr.se har skapat. Det är en guide i hur man bygger upp (visuellt) en duschmöjlighet. Detta oavsett om det är hörna, nisch, mitt på vägg eller vid ett badkar.

Det ska sägas att duschverkstaden är uppbyggd för klassiska ”inneduschar” men idéerna finns ändå där hur avskärmningen kan skapas utomhus. Det gäller att tänka brett innan man bestämmer sig för hur byggnationen ska genomföras.

Trenden mixar

En tydlig inredningstrend är att ute blir inne och inne blir ute. Med andra ord att inredning som tidigare enbart var tänkt att ha inomhus även flyttar ut. Och det motsatta. Gränsen mellan inne och ute suddas ut och därmed skapas även en större frihet. Detta kan även spegla sig i hur uteduscharna placeras. Ett trädäck kan vara altan, ha en inglasad del och ha en utedusch. Var går gränsen för ute och inne?

Kan man då ha en vanlig duschvägg utomhus? Det beror lite på hur den monteras. En utedusch bör alltid monteras ner efter säsongen och finns då duschväggar som lika lätt går att montera ner så finns lösningen där. Att däremot ha glas ute under vintern är inte någon rekommendation.